L'edició dels Premis Drac 2014

Unes 250 persones es van aplegar el passat 19 d'abril al vespre al Teatre Comarcal de Solsona en l'acte de lliurament dels premis Drac, en una edició que arribava plena de la simbologia del moment. Amb una escenografia senzilla però elegant que va agradar moltíssim al públic, aquests premis, organitzats per Òmnium Solsonès han aconseguit consolidar-se com un referent a nivell de Catalunya. Obrí l'acte en Ramon Gualdo, que llegí un fragment del llibre VICTUS, en una clara referència al moment històric i polític que està vivint Catalunya.


Tot seguit, Ramon Segués, president d'Òmnium Solsonès, donà la benvinguda als assistents i aprofità per recordar l'evolució dels Premis Drac, un recorregut, que en la primera edició del 2009, feia difícil endevinar com ens trobariem 6 anys després, tant a nivell de certàmen, com d'entitat i de país. I és que Segués es va felicitar per que els Premis Drac han vist augmentar el seu èxit any rere any, tant en nombre de participants com de ressó nacional, de la mateixa manera que l'entitat Òmnium al Solsonès, un èxit que segons Segués és fruit del treball en equip i la il·lusió de les persones que formen part d'Òmnium Solsonès.


Pel que fa als Premis Drac, Segués els ha considerat plenament consolidats, amb més de 170 participants, d'arreu de Catalunya, País Valencià, Illes, i també a l'estat francès, via estudiants de l'Erasmus. A nivell nacional, el president d'Òmnium Solsonès va subratllar que "hem pres un camí sense retorn que no sabem on ens portarà però que l'única manera és fer-ho junts. La força resideix en la unió".


A continuació va adreçar unes paraules el vocal de la Junta Nacional d'Òmnium Cultural, Pere Carles, que agraí a Solsona i la junta local d'Òmnium el projecte dels Premis Drac, un projecte que funciona per que "és el que necessitem".


Després d'aquest torn de paraules, el grup de Teatre Lacetània pujà a l'escenari per oferir un divertit tast de l'obra "Moltes Gràcies de Res", del Cicle Escenes del Tatrau Teatre.


Aquesta actuació donà pas al lliurament dels premis, que van recaure en Rosa Mesalles i Daniel Nomen.

Va cloure la cerimonia dels premis, el Jove Ballet Solsoní, que sota la direcció artística de Fina Comas i Martí Prades, interpretà la peça del seu repertori mes reivindicativa, La Meva Petita Terra, amb musica del Manel Camp. El ball d’estil neoclàssic representa la lluita del pobla catala per la seva llibertat, la independència de Catalunya.

La segona part de la vetllada va continuar amb la representació de l'obra "Temps" de Quim Masferrer.


Llegeix la notícia al Nació SolsonaObres guanyadores


Web creada per E2S