L'edició dels Premis Drac 2013

El Teatre Comarcal de Solsona va acollir el dissabte 20 d'abril la cinquena edició de la cerimònia de lliurament dels Drac, els premis literaris que organitza Òmnium Solsonès.


L'acte uní música i paraula, obrint la vetllada amb la participació dels cantaires de l'Orfeó Nova Solsona que interpretaren "Senyor Sant Jordi" de Salvador Espriu.


Una de les grans novetats va ser el debut de l'escola de cinema Bande à part en la projecció dels curtmetratges basats en les obres guanyadores de l'any 2012, "Captiu" (de Josep Fàbrega i Selva, guanyador en poesia) i "Swing" (de M. Pilar López Bastida, guanyadora en relat curt).


L’acte culminà amb l’espectacle “Somriures i màgia”, a càrrec del Mag Lari, que va fer participar al públic, petits i grans, en alguns dels seus números.


Els DRAC guanyen prestigi i ressò a cada edició. Després de la recepció de 122 treballs l'any 2012, semblava difícil superar-nos. I van ser 175 les obres que van optar als guardons d'aquesta cinquena edició, 116 en relat curt i 59 en poesia.


Les obres guanyadores de l'edició 2013 van ser "Devastació" del ripollenc Ramon Alabau i Selva en la modalitat de poesia, i "Margalida Carrera" del lleidatà Alfred Barrau Güil en la modalitat de prosa.Web creada per E2S