L'edició dels Premis Drac 2012

L'edició 2012 ha estat sens dubte la de més participació, fins a 122 obres presentades en la modalitat de poesia i relat curt. El jurat ha fet públic la qualitat literària de la majoria dels treballs rebuts i ha decidit atorgar el premi a l'obra poètica "CAPTIU" presentada sota el pseudònim de La veu del Tammarro, l'autor del poema va resultar ser JOSEP FÀBREGA i SELVA de la localitat de Calders (Bages). "SWING" va ser la guanyadora del Drac de relat curt, presentada amb el pseudònim de Xuclamel. Oberta la plica, l'autor del relat va ser MARIA PILAR LÓPEZ BASTIDA de la ciutat de Reus (Baix Camp).


L'acte de lliurament va comptar amb la presència de la presidenta d'Òmnium Cultural, la senyora Muriel Casals, el president d'Òmnium Solsonès, l'alcalde de Solsona, el president del Consell Comarcal i alcaldes d'altres ajuntaments de la comarca, que han col·laborat en l'edició 2012.


Francesc Boix va conduir l'acte, que s'incià amb unes paraules adreçades al públic a càrrec de la senyora Muriel Casals i el senyor Ramon Segués. Tot seguit es va procedir a la lectura de l'acta del jurat duta ma terme pel president sr. Rafael Pérez i el lliurament dels premis (premi econòmic i cua del Drac de pedra dissenyada pel joier vicençs Jané). Va ser aleshores quan els dos guardonats van dirigir unes paraules d'agraïment per haver estat reconeguda la seva obra.


Un altre moment esperat fou quan es projectaren els curtmetratges creats pel alumnes del CECC (Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya) a partir de les interpretacions de les obres guanyadores de l'edició anterior. Foc apagat de Francesc Culleré Moragues en poesia i L'aiguat de Marc Farràs Piera en prosa. L'acte s'acaba amb el concert de la Polifònica de Puig-reig que va oferir un repertori amb un alt nivell d'exigència i que va satisfer molt al públic assistent.


Llegeix les obres guanyadores d'aquest any:


Web creada per E2S