L'edició dels Premis Drac 2011

El barceloní Marc Farràs i el balaguerí Francesc Culleré han estat els guardonats amb els Premis Drac de Solsona 2011, en la categoria de relat curt i poesia, respectivament.

L’acte de lliurament dels guardons va tenir lloc el 24 d’abril, diumenge de pasqua, al Teatre Comarcal de Solsona i va aplegar a més de 300 persones. La tercera edició dels premis va deixar veure la seva consolidació.


L’esdeveniment va comptar amb la presència de Muriel Casals, Presidenta d’Òmnium Cultural que, en el seu discurs, va voler destacar la importància d’aquests premis com a una contribució a la salut de la cultura catalana. També va aprofitar per destacar l’aniversari de l’entitat Òmnium Cultural, que enguany celebra els seus 50 anys d’història. El periodista de Catalunya Ràdio Xavier Solà va ser el mestre de cerimònies de l’acte. Va explicar què eren els premis Drac i què pretenien, i va fer un repàs històric del guardó. També va aprofitar per lloar les virtuts de Solsona a on va passar-hi tot el cap de setmana.

D’entre una noventena d’obres, el premi Drac 2011 al millor relat curt va recaure en Marc Farràs, per la seva obra “L’aiguat”, un relat que explica la vida de dues persones, una dona i un home, que es troben, es retroben i se separen. El jurat va destacar de l’obra el fraseig perfecte i la originalitat. El premi el va recollir Maria Padró, solsonina, que va aprofitar per llegir unes línies que el premiat havia redactat per a l'ocasió.


Per altra banda, el premi Drac de poesia 2011 va recaure en el balaguerí Francesc Culleré, vinculat a Solsona a on s’inicià com a mestre. L’obra guanyadora: “Foc apagat” reflecteix un moment dolorós per a l’autor, la mort de la seva mare. La poesia va ser premiada, segons el jurat, per l’expressivitat del lèxic utilitzat i pel valor de cada vers en sí mateix.


La vetllada va finalitzar amb un concert del músic vigatà Pep Sala, emmarcat dins la seva gira “La taverna d’Old John”. El músic va aconseguir posar-se el públic a la butxaca.


Com a principal novetat de l’edició d’enguany, a l’inici de l’acte es van projectar les adaptacions en curtmetratge de les obres guanyadores en els Premis Drac 2010. Les adaptacions, encarregades al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC), van tenir molt bona acceptació.


Llegeix les obres guanyadores d'aquest any:


Web creada per E2S