L'edició dels Premis Drac 2010

EL 2010 és l’any de la consolidació dels Premis DRAC de la literatura catalana, i per això és el moment de preparar nous projectes. Volem que la societat s’animi a escriure, perquè la nostra literatura ha de mantenir-se viva i ha de rebre reconeixements com el que aquí ens ocupa. Les paraules sobre paper sempre perviuen. El negre sobre blanc és per sempre.

Els Premis DRAC 2010 fan un pas endavant per unir les dues grans disciplines en la creació d’històries genuïnes: la literatura i el cinema. Òmnium Cultural del Solsonès comptarà enguany amb la col·laboració de dues escoles de cinema de renom, la Fundació ESCAC - l’Escola de Cinema de Catalunya i el CECC - Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. Amb aquesta iniciativa innovadora, les tres institucions col·laborarem conjuntament en el foment, el recolzament i el reconeixement de la cultura catalana.

L’entorn de col·laboració és idoni. Els premis DRAC aportaran les dues obres literàries guanyadores, i els alumnes de les dues escoles les adaptaran a un curtmetratge. Les dues obres audiovisuals es projectaran el proper 2011 com a inauguració dels Premis DRAC.

Més enllà dels convenis amb aquestes dues escoles cinematogràfiques, agraïm tota la implicació i la col·laboració de les institucions i entitats catalanes que participaran als Premis DRAC, així com al periodista Carles Capdevila, que se suma al projecte fent la presentació d’aquest esdeveniment tan especial.Llegeix les obres guanyadores d'aquest any:

Web creada per E2S