L'edició dels Premis Drac 2009

La convocatòria dels premis DRAC de l’any 2009 va tenir molt d’èxit. Va aplegar 84 treballs de Catalunya, Andorra i les Illes Balears, i va comptar amb el suport de les institucions i entitats locals i comarcals. Es va celebrar davant de 300 espectadors al Cinema París de la ciutat, i va obtenir un gran ressò mediàtic. El premi pels dos guanyadors va tenir una dotació de 300 euros i el trofeu DRAC, una peça original del joier solsoní Vicenç Jané. Meritxell Nus va guanyar en relat curt, i Lleonard del Río va ser el guanyador en poesia. Us convidem a llegir un fragment de les obres.


L’atrapasomnis, de Mertixell Nus: “Al final, no va ser cosa. La Mília sobrevivia després del seu lamentable intent de suïcidi i fins semblava que havia recuperat l’humor, adormit al fons del bagul de les andròmines. El poble respirava a sotragades, com havia fet sempre. Els turistes no haurien pas endevinat l’intent de tragèdia si no hagués estat per les llengües desenfeinades. Tot era ritme vell i conegut. Ja se sap, el millor temps és quan es pot dir que no passa res més que el temps”.


Ardència, de Lleonard del Río: “A trenc d’alba s’adormen els estels. Una llum de seda destrena els somnis. El nou dia germina alliberat d’un llast feixuc de llàgrimes i plors. La terra sadollada, rep el bes del sol matiner. Hi ha un bassal d’albades. El silenci basteix els pensaments. El llençol de l’aurora pren el vol, entre lliris i vares d’assutzena, tiges de jo i aromes de baladre”.Llegeix les obres guanyadores de l'any passat:

Web creada per E2S