Blog

Torna enrere

Els Premis DRAC arriben a la desena edició amb nou format, mostra pública de treballs finalistes i nova categoria de curtmetratges

16 d'abril de 2018

El certamen d’Òmnium Cultural del Solsonès obre amb un matí literari durant el qual els visitants podran escoltar els poemes finalistes, llegir els relats curts i visionar els curtmetratges més destacats.

Al vespre, el Teatre Comarcal de Solsona acollirà l’entrega de premis en una gala que aquest any aposta pel talent local: el Jove Ballet Solsoní, l’Orfeó Nova Solsona i la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.

Amb les categories de poesia i narrativa curta plenament consolidades, els Premis DRAC han obert la convocatòria al món audiovisual amb un premi de curtmetratges, clarament orientat a joves creadors i a nous hàbits de consum cultural.

Aquest dissabte (21 d’abril), Solsona s’envoltarà d’ambient literari amb motiu de la desena edició dels Premis DRAC organitzats per Òmnium Cultural del Solsonès. I ho farà més que mai gràcies al nou format de festival que pren el consolidat certamen, que per primera vegada arrencarà al matí apropant les obres finalistes al públic. A més, arriba trepitjant fort una nova categoria: el curtmetratge.

Tres espais diferents del centre de Solsona posaran a disposició del públic les obres finalistes: la biblioteca Carles Morató habilitarà taules on els visitants podran llegir els treballs de relat curt; mentre, els rapsodes Víctor Pérez i Uriol Gilibets recitaran els poemes millor valorats pel jurat dels premis; i la sala Gris projectarà en sessió triple els curtmetratges més destacats.

Això passarà durant el matí. Òmnium Cultural del Solsonès ha volgut alliberar la tarda d’actes perquè els visitants puguin gaudir de la ciutat i preparar-se per a la gala del vespre: a les 9, l’entrega de premis d’aquesta desena edició es preveu molt especial i intimista. Si en altres ocasions es va convidar personatges mediàtics de l’esfera cultural (Quim Masferrer, Roger Mas, Andrea Motis, Maria del Mar Bonet, Pep Sala, Eduard Gener o el Mag Lari, entre altres), aquesta vegada l’aposta és clarament pel talent local: l’Orfeó Nova Solsona, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona i el Jove Ballet Solsoní.

A més de modernitzar la marca amb motiu de l’aniversari, els Premis DRAC actualitzen el format i amplien categories amb la clara voluntat de mirar cap al futur. Òmnium Cultural del Solsonès vol mantenir viva la vocació amb què ja va néixer el certamen: apropar la literatura catalana a la ciutadania i fer-ho des de les arrels rurals d’un lloc com Solsona. Sense cap dubte, la incorporació de l’audiovisual i les eines per fer partícip el públic passen per aquest nou horitzó de futur.

ELS PREMIS DRAC

LA FESTA DE LA LLENGUA I LA CULTURA CATALANA